Nieuws uit Antwerpen

Antwerpen
Antwerpen

Nieuws uit Antwerpen

Antwerpse toeristische attracties maken zich toegankelijker voor autisme

18/06/18 19:18 - De toeristische dienst van de provincie Antwerpen heeft samen met 20 attracties zoals Planckendael en het Fort van Breendonk een stappenplan ontwikkeld voor kinderen en volwassenen met het autismespectrumstoornis zodat ze er van een onbezorgd bezoek kunnen genieten.

De Lijn waarschuwt voor hinder in Antwerpen dinsdag

18/06/18 17:40 - De bussen en trams van De Lijn zullen dinsdag in de provincie Antwerpen hinder ondervinden van informatiesessies die georganiseerd worden door de vakbonden. Volgens de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij is het nog onduidelijk hoe groot de hinder precies zal zijn, maar mogelijk zal de ochtendspits nog vrij normaal verlopen.

Achttien maanden cel geëist voor man die vernielingen aanbracht in Joodse wijk

18/06/18 14:31 - Het openbaar ministerie heeft maandag achttien maanden cel gevorderd voor Hasan A. (23) uit Borgerhout. De man had begin dit jaar de Joodse gemeenschap in Antwerpen geviseerd. Hij had vernielingen aangebracht aan woningen en synagogen en had Joodse mannen hun hoed afgeslagen.

Politie waarschuwt voor vreugdestoeten na wedstrijd Rode Duivels: “Breng anderen niet in gevaar”

18/06/18 12:15 - Wie vanavond wil vieren dat de Rode Duivels op het WK voetbal Panama in de pan gehakt hebben - daar gaan we toch van uit - toont die vreugde beter niet door in zijn/haar auto te springen, wild rond te rijden en luid te claxonneren. De politiezones zijn er extra waakzaam voor en in Antwerpen riskeren deelnemers aan vreugdestoeten GAS-boetes van 350 euro. Over het hele land worden ook alcoGOALcontroles gehouden.

Vandaal die Joodse buurt onveilig maakte, riskeert 18 maanden cel

18/06/18 11:49 - Het openbaar ministerie heeft 18 maanden cel geëist tegen Hasan A., de Palestijn die de Joodse buurt onveilig maakte door vernielingen aan te brengen en Joodse burgers lastig te vallen.

Fietsster (33) zwaargewond na dodehoekongeval met vrachtwagen

18/06/18 10:35 - Op de Boomsesteenweg in Wilrijk, ter hoogte van de Koornbloemstraat, is het maandagochtend tot een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen gekomen. De 33-jarige vrouwelijke fietser raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandweer redt poesjes na brand in garage

18/06/18 09:49 - In de Lamorinièrestraat in Antwerpen is maandagmorgen brand uitgebroken in een garage op de gelijkvloerse verdieping van een woning. “We hadden de brand na een tiental minuten onder controle”, zegt brandweerwoordvoerder Kristof Geens. “Er raakte niemand gewond.”

Antwerps bedrijf houdt WK-bal hard

18/06/18 05:49 - Als de Rode Duivels maandag hun eerste wedstrijd van het WK-voetbal tegen Panama winnen, is dat mede te danken aan een stukje Antwerpse technologie. Het bedrijf Covestro maakt in de Antwerpse haven materialen die er onder meer voor zorgen dat de wedstrijdbal van het WK hard blijft als er tegen wordt getrapt.

Kunstcollectief bundelt dromen bewoners Dam in Buurtsculptuur

18/06/18 02:57 - Op den Dam werd afgelopen weekend, na maanden voorbereiding, de ‘Buurtsculptuur’, ingehuldigd. Het initiatief van kunstenaarscollectief Archipel kreeg mee vorm dankzij de enthousiaste medewerking van honderden buurtbewoners, van kindjes tot senioren.

Expert treedt Brusselse minister bij: “Antwerpen krijgt te veel geld”

18/06/18 02:57 - Volgens Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) sluist de N-VA zowat al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen en is Brussel daar het slachtoffer van. “Het klopt dat Antwerpen te veel geld krijgt. Maar dat heeft geen effect op Brussel”, zegt begrotingsspecialist Herman Matthys (VUB).

Zelf nieuws uit Antwerpen?
Twitter nieuws over AntwerpenAntwerpen

„ Alles over Antwerpen op Woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken